Paintball Göteborg utomhus

Paintball Göteborg utomhus

Paintball Göteborg utomhus

Välkomna att spela paintball hos oss in Askim. Vår paintballbana är belägen utomhus i skogen i närheten av Askim. Vi har 3 skogsbanor av varierande karaktär. En av banorna är en husbana som ett lag ska försvara och ett lag ska inta..

Läs mer på vår webbsida: adrenalinPaintball.se

Paintball Göteborg åldersgräns

Åldersgränsen på våra banor är 8 år och då spelar ni med markörer med lägre tryck. För att använda våra “vuxenmarkörer” måste ni vara 13 år med målsmans underskrift.

paintball Göteborg utomhus
paintball Göteborg åldersgräns

Paintball WIKI

Paintball är en sport som går ut på att deltagande spelare uppdelade i två olika lag ska eliminera spelarna i motståndarlaget genom att träffa dem med paintballkulor, gelatinkulor fyllda med färg, med hjälp av en markör som drivs av komprimerad luft eller koldioxid. Paintball är en av de snabbast växande sporterna, framför allt i USA där man räknar med att det finns över 10 miljoner människor som utövar sporten i någon form.[1]

Man kan spela paintball både utomhus och inomhus i många olika former, skogsspel är vanligast bland amatörer medan tävlingsspelare oftast kör speedball. Paintball som spelas inomhus kan även innehålla färglösa gummikulor.

Den första paintballutrustningen skapades av Nelson Paint Company på 1950-talet, för skogsindustrin, den användes då för att markera träd från distans, och användes även av boskapsfösare för att markera kor. 1976 satt de två vännerna Bob Gurnsey och Charles Gaines och pratade om en resa till Afrika som Gaines nyligen gjort, där hade han bland annat jagat buffel vilket han hade tyckt var ytterst spännande. För att återskapa adrenalinkicken han fick av buffeljakten började de komma på idéer till en lek där man skulle förfölja och jaga varandra, delvis inspirerat av Richard Connells bok The Most Dangerous Game.

Kommande månad hade de långa diskussioner om vilka kvalitéer och egenskaper man behövde för att vara en bra jägare och överlevare. Men det stora problemet de hade var hur man skulle kunna förverkliga och testa leken för att vara så verklighetstroget som möjligt och utan att någon blev allvarligt skadad. Det var inte förrän ett halvår senare, när deras vän George Butler visade dem en bild på ett paintballgevär i en katalog, som de kom fram till vad de skulle använda för redskap för att jaga varandra.

Den 27 juni 1981 startades den första paintballmatchen, pistolerna man använde var Nelspot 007 tillverkade av Nelson Paint Company, den pistol som vännerna hade sett i katalogen. Totalt var de tolv personer som tävlade mot varandra däribland journalister från tidningarna Sports Illustrated och Sports Afield, och de spelade Capture the flag i en skog. Spelet kallades då för Survival. En artikel publicerades senare i tidningen Sports Illustrated. När intresset för spelet senare började växa så startade Bob Gurnsey bolaget National Survival Game, och skrev ett kontrakt med Nelson Paint Company som gjorde dem till ensam distributör av deras paintballutrustning.

Paintball Göteborg utomhus, Paintball Göteborg åldersgräns